2 grunnkurs i kadaversøk, Salangen og  Harstad (Troms), 3-9 august 2020.

Det ble gjennomført 2 grunnkurs kadaversøk i Midt- og Sør-Troms fra mandag til søndag, 3-9 august.

Det startet mandag ettermiddag med utlegging av kadaver i treningsområdet etterfulgt av teori.  På teoridelen møtte det svært erfarne deltakere, flere hadde mye erfaring som hundefører og instruktør innen hundeaktiviteter.  Noen drev også selv med sau. Tirsdag, onsdag og torsdag frem til lunsj var det praktisk trening.  Her beviste alle at de hadde god erfaring med hund, noen kunne gått opp til prøve neste dag!

Etter lunsjtid torsdag var det så ett par timer kjøring til neste kurssted, Olagården i Kvæfjord like utenfor Harstad. Dette er en «Inn på tunet» gård.

Etter en hektisk ettermiddag med utlegging av kadaver før teoridelen var det klart for møte med spente deltakere.  Også her var det svært erfarne deltakere, både innen søk og andre hundeaktiviteter.  Som i Salangen var det også her flere deltakere med bakgrunn som instruktører innen hundeaktiviteter.

Søksområdene var med beitedyr og hadde både skog, myr, bekk og ur-lignende områder. Etter gjennomførte løype hvor kadavrene var lagt ut på forskjellige måter hadde alle ekvipasjene vist at de behersket søk og GPS uten problemer. Noen trenger litt mere erfaring på enkelte småting før prøve, andre var klar til prøve.

Alle som deltok på kursene fikk dermed klare anbefalinger til å gå opp til godkjenningsprøve, noe de vil prøve å få arrangert senere i høst. Her vil alle ha gode muligheter til å bestå prøven med god margin slik at Troms kan få mange nye, erfarne og gode ekvipasjer.   Allerede uken etter kurset har den ene gruppen gjennomført fellestrening, og har avtalt videre trening.

Dessverre var det ikke mulighet å ha med alle som ønsket kurs, det anslås at minst 5-10 personer ikke fikk anledning å delta i denne omgang.

En stor takk til Britt Marthinussen som ordnet alt som trengtes for å få til slike vellykkede kurs.

Instruktør fra Norske Kadaverhunder var Tor Nilsen.