Årets første vedlikeholdssamling på Røros var helgen 29-30 juni.

Arrangør var Røros,Os og Holtålen landbruksavdeling ved Wenche Aas Myhren.

Det var påmeldt 3 ekvipasjer lørdag og 4 på søndag.

Helgeværet på Røros var en blanding av sol og regn uten den helt store varmen.

Ekvipasjene på lørdag ville ha generell trening, tilsvarende det som var på grunnkurset. Dermed startet vi dagen med litt repetisjon av GPS før alle gikk ut i området og la ut kadaverdeler.  Underveis ble det praktisk trening med GPS og diskusjon rundt kadaversøk, funnsteder, rovdyr og godkjenningsprøve.

Senere gikk hver ekvipasje, med instruktør til utlagte kadavre. 

Noen hadde behov for mindre justeringer av belønning ved funn, eller andre småting, hos andre fortsatte vi bare den gode utviklingen som har vært siden grunnkurset tidligere i sommer.

Samtidig hadde de andre deltakerne mulighet til å følge etter på litt lengre avstand for å få sett andre hunder og variasjonen i reaksjoner og oppførsel på kadaver. Tilbakemeldingene på dette var positiv og at deltakerne opplevde dette som nyttig og lærerikt.

Søndag var det ikke behov for oppfrisking av GPS kunnskaper. Dermed ble det «bare» en runde på hver ekvipasje i kadaverløypa med tilhørende diskusjoner sammen med de andre deltakerne etter hvert funn.

Som instruktør er det oppmuntrende å se utvikling på ekvipasjene i forhold til grunnkurset tidligere i sommer.  Noen ekvipasjer er på ett slikt nivå at de kan klare godkjenningsprøve nå, resten har alle forutsetninger for å klare årets prøve i slutten av september med fortsatt trening fremover.

Bilder fra denne vedlikeholdssamlingen ligger ute på FB-siden «Kadaversøk Trøndelag/Østerdalen». 

 

Følgende raser var representert i helga: Border collie, Border terrier, Pyrineer og hvit gjeterhund. 

Instruktør fra Norske Kadaverhunder var Tor Nilsen.